torek, 22. maj 2012

KAM Z RABARBARO?

Imate na vtu morda rabarbaro, pa ne veste kaj bi z njo? Ali ste jo slučajno videli v trgovini, pa se vam je zazdelo, da bi jo kupili?

Postrezite si s tem odličnim rabarbarinim pecivom. Danes je ravno pravi dan za peko!

RABARBARINO PECIVO

Sestavine:

Testo:
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 100 g masla
  • 2 dcl jogurta
  • 250 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • rabarbara

Nadev:
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 dcl kisle smetane
  • 300 g skute

Testo pripravim tako, da penasto umešam jajce, sladkor in vanili sladkor. Dodam segreto maslo in mešam tako dolgo, da se le-to lepo umeša med jajčno maso. Primešam jogurt in nazadnje še moko s pecilnim praškom.

Nadev pripravim tako, da penasto umešam jajca in sladkor, dodam kislo smetano in skuto, ter sestavine ponovno dobro premešam.

Rabarbaro očistim in narežem na kose.

V namaščen pekač enakomerno razporedim tretjino testa, ga prelijem s skutnim nadevom, peko potrosim rabarbaro in preko nje razporedim preostalo tretjino testa.

Pečico segrejem na 200 stopinj. Pecivo pečem približni eno uro.







Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Super! V soboto sem naredila to pecivo. Tik pred zdajci sem sicer ugotovila, da imam na vrtu nekam malo rabarbare, ampak kljub temu je bilo odlično! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SUPER! Sem prav vesela, da je sladica uspela!

      Izbriši