četrtek, 3. maj 2012

TIK PRED ZDAJCI

Utrujeni od zadnjih 14 dni smo v četrtek zvečer kot podivjane živali metali svoje stvari v torbe. Ob osmih zvečer je padla odločitev - gremo na Korčulo - dirkat. Ob desetih zvečer smo si skoraj premislili, a kmalu nam je bilo jasno - če smo se odločili, gremo. Matija in Sašo bosta dirkala na 2. Korčulanskem triatlonu.

V petek smo se odpravili. Vedeli smo le, da nas pot vodi na jug proti otoku Korčula, nismo pa vedeli ne kako bomo do tja prišli, ne kjer bomo spali. A pred nami je bilo kar krepko število kilometrov in do Splita smo imeli začrtano pot in zrihtano prenočišče.
Ker so imeli organizatorji organizirani prevoz koles iz Splita v Korčulo, je bilo za nas najugodneje potovati s katamaranom. Vzeli smo najnujnejše stvari, parkirali avto v Splitu in se vkrcali na katamarana za Korčulo.Večer pred tekmo so fantje in dekleta preizkusili temperaturo morja. Uf, je bila hladna. 15,5 so namerili organizatorji.Naslednje jutro so tekmovalci prevzeli svoja kolesa, ter se odpravili na segrevanje in ogled proge.Tekma je bila odlično organizirana in vodena. Vzdušje pa enkratno! Res, vsa pohvala organizatorju.


Priprave pred štartom.... in vstop v menjalni prostor.
Še skupinska fotogravija Hrvaških tekmovalcev.


Plavalo se je z oblekami.

Ob 11-tih so se pognali v vodo.


Odplavati je bilo potrebno dva kroga. Uradno 750 m, a pravijo da je bilo manj.


Prvi tekmovalci so tako švignili iz vode, da je to vse, kar sem uspela ujeti v objektiv.


... vsaka sekunda šteje!Dve minuti za sino je iz vode pridrvel ata.


20 km kolesarskega dela je minil in prva dva sta se pognala v 5 kilometrski dir.Slabo uro po štartu smo v cilju dočakala prvega tekmovalca.


...pa drugega.


...in tretjega.


...in nato vse ostale.Naš načrt je bil - oddirkati in se zvečer odpraviti proti Pagu, a smo na Korčuli ostali do nedelje. Zakaj? Ker v soboto zvečer povezave za Split ni. A nam ni žal. Uživali smo, tekli, kolesarili in se družili. Super je bilo!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar