nedelja, 27. maj 2012

"OBVEZNA" POMLADANSKA SLADICA

Ko se spomladi prične sezona jagod, se na mizi pojavi tudi tale nepogrešljiva sočna sladica:

JAGODNI TIRAMISU

Sestavine:
  • 500 g skute
  • 1 sladka smetana za stepanje
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • zavitek otroških piškotov
  • jagode

Jagode operem in jih očistim, ter narežem na koščke.




Stepeno sladko smetano dodam skuti, kisli smetani in sladkorju, ter vse sestavine rahlo zamešam.



V plitvi skledico nasujem benko, ter ga zmešam s toplo vodo.


Prvo plast tiramisuja sestavim iz piškotov pomočenih v kakav.



Preko piškotov enakomerno razporedim polovico skutine mase, preko nje pa zložim narezane jagode. Sledi plast namočenih piškotov in še preostali del skutne mase.


Sladico okrasim s kakavom v prahu, te jo postavim v hladilnik.


MMM, SMO MLJASKALI!

Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Jagode, moje najljubše - sladica je sicer precej daleč od pravega tiramisuja, tistega z okusom po kavi, vendar se je ne bi branila pojesti pol pladnja :) Moram probat....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, sladica res ni tisti ta pravi kavni tiramisu, a je zato toliko bolj sočna in okusna.
      Probajte, ne bo vam žal.

      Izbriši