petek, 25. maj 2012

RIBEZOV KOLAČ

Madonca, kako čas beži! Saj sploh več ne prispem domov pred sedmo uro zvečer. Sledi kuhanje, večerja, malo druženja, skok v posteljo in spet je tukaj novi dan. In tako dan za dnem in že smo tik pred sezono svežega ribeza, borovnic, malin, joste,.... Zato vam podarjam še en odličen recept za ribezov kolač. No, seveda je možno uporabiti tudi katero drugo sadje.

RIBEZOV KOLAČ

Sestavine:
  • 25 dag moke
  • 1/2 kocke kvasa
  • toplo mleko
  • žlica sladkorja
  • 3 dag razpuščenega masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli

nadev:
  • 75 dag ribeza
  • 10 dag skute
  • 1,5 dcl navadnega jogurta
  • čajna žlička cimeta
  • 2 jedilni žlici medu
  • 1 jedilna žlica praška za vanilijin puding

  • maščoba za model

Moko presejem v skledo in na sredini naredim jamico. Noter nadrobim kvas, ga posujem s sladkorjem in zalijem z mlačnim mlekom. Počakam približno 10 minut, da kvasec naraste. Nato dodam sol, jajce, maslo in mlačno mleko, ter zamesim gladko testo, ki ga pokrijem s kuhinjsko krpo in pustim eno uro, da vzhaja.

Nadev pripravim tako, da skuto zmešam z jogurtom, vanilijinim pudingom, medom in cimetom, tako da nastane gladka masa.

Pečico segrejem na 180 stopinj. Vzhajano testo razvaljam na pomokani deski, ter ga položim na namaščen model. Testo rahlo stisnem od dno in rob modela. Skutno maso namažem na testo, nanjo pa enakomerno razporedim ribez. Pečem približno eno uro.




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar