SOČNA RIBEZOVA PITA
Sestavine:
Krhko testo
- 40 dag moke
- 2 jajci
- 15 dag sladkorja (po okusu in odvisno od vrste nadeva: za kislo sadje nekoliko več, za sladko manj)
- 1 vanili sladkor
- 15 dag masla ali margarine
- za noževo konico pecilnega praška
- ščepec soli
Nadev
- cca 1 l ribeza
- 5 žlic sladkorja
Skutni nadev
- 1/2 kg skute
- 1 jajce
- 2,5 dl kisle smetane
sladkor v prahu (po želji)
Testo
Vse sestavine zamesim v gladko testo in dam v hladilnik za
najmanj 1/2 ure. Pito naredim tako, da naredim spodnjo
plast nekoliko debelejšo, nato razprostrem plast skute in na njo plast sadja. Za vrhnji del prihranim le del testa, ki ga
zvijem v svaljke, ki jih v obliki mreže razporedim po sadju.
Pečem pri temperaturi 180 o C približno 60 min.
Čudovita pita. Moje najljubše pecivo so pite, take sadne, mmmmm...
OdgovoriIzbrišiJa, tudi mi najbolj uživamo od sadnih sladicah. Še posebej, če je zraven skuta.
OdgovoriIzbrišino da vidmo
OdgovoriIzbrišiNi mi všeč,delala natančno po receptu, testo pride pretrdo, file pa preveč za navaden pekač
OdgovoriIzbriši