Pa sem parkirala pred hišo, se postavila pred vrt in se odolčila. To je nastalo v pol ure:
TESTENINE Z BLITVO
Sestavine:
- 500 g polžkov
- 1 piščančje prsi
- 1 čebula - velika
- 3 stroki česna
- skleda sveže blitve
- olivno olje
- pest sončničnih semen
- žlica drobtin
- sol, kajenski poper
Meso sem odstranila iz kosti in narezala na trakove. Prepražila sem ga na olivnem olju. Dodala sem na kolobarje narezano čebulo in vse skupaj dobrih 5 minut pražila, da je čebula posteklenela in nekoliko porjavela. Tik pred koncem praženja sem dodala česen.
Blitvo sem oprala in jo narezala na tanke trakove. Vsipala sem jo k sestavinam v loncu, nekoliko pomešala, zalila z malo vode, solila in poprala, ter pokrila. Kuhala sem približno 10 minut. Nato sem dodala žlico drobtin in sončnična semena, še dve minuti mešala in omaka je bila gotova.
Med tem časom sem v vreli in osoljeni vodi skuhala polžke, ter jih zmešala z omako.
Zraven smo "maznili" veliko skledo sveže solate z rukolo in radičem, za poobedek pa sveže jagode.
NJAMČI!!
No, mladija je seveda takoj navalila na hrano. Ta stara dva, pa sva si pred večerjo privoščila še tek oz. plavanje.
Ni komentarjev:
Objavite komentar