petek, 6. julij 2012

POLETNA OSVEŽITEV

Kot sem obljubila, sem storila. Ob vrnitvi domov, je Matijo v hladilniku čakala prava poletna torta. Okusna in osvežilna.

 
SKUTINA TORTA BREZ PEKE

Sestavine:
  • večji zavitek piškotov
  • 500 g skute
  • 250 g sladke smetane
  • 2 vanili sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • 20 g želatine v prahu (dva zavojčka)
  • sveže sadje

Najprej sem navalila na piškote. Na večji krožnik sem kot šablono postavila obod tortnega pekača in pričela z zlaganjem. Vsak piškot sem namočila v raztopino kakava in tople vode, ter ga skrajšala za približno 2 cm. Skrajšane piškote sem zložila po obodu, ostanke pa po dnu. Prazen prostor na dnu sem zapolnila s celimi piškoti.


 

Sledila je priprava polnila. Najprej sem stepla sladko smetano, nato pa sem po navodilih pripravila želatino. Skuto sem zmešala s sladkorjem, ji primešala želatino in dodala stepeno sladko smetano. Sestavine sem na rahlo zmiksala in pričela polniti tortni model.  


Tretjino mase sem razporedila po dnu, jo posipala z borovnicami, prelila z drugo tretino mase, posipala z borovnicami in na vrh prelila preostalo maso.


Torto sem okrasila s svežimo borovnicami in jo za eno uro postavila v zmrzovalnik.


Po eni uri sem jo prestavila v hladilnik in tam je počakala do slovesnega trenutka.
 

 

 

 

 

 

REEEES DOBRA SLADICA!!!!!!!!!!
Print Friendly and PDF

7 komentarjev:

  1. Lepa torta! sigurno tudi osvežilna in zelooo dobra!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zivjo in lep pozdrav od kuharskega analfabeta, ki ima strašno slab odnos z želatino :) Nikoli mi še ni uspela. Danes zvečer bi rada naredila tole torto, ki je videti odlična, pa sem kupila Dr. Oetkerjevo želatino fix. Na vrečki je napisanih več variant - da delaš s sladko smetano, z vodo ... Torej naredim kar z vodo? Ena vrečka (20 g) želatine + 400 ml vode in mešaš z mešalnikom. Kako gosta mora biti želatina, da je končana? In za koliko časa jo je treba postaviti v hladilnik, preden se doda sladki smetani?

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz kupim želatino v lističih ali pa tisto želatino v prahu, ki jo je potrebno predhodno namočiti (mislim, da nobena od teh ni želatina fix). Namočeno želatino zamešam v nekoliko segreto smetano in ko se želatina raztopi celotno zmes zamešam v skutino maso. Torto postavim za kakšno uro v zmrzovalnik, nato pa še za kakšno uro v hlasilnik. Strdi se dokaj hitro.
    LP, Vanja

    OdgovoriIzbriši