Komur nedelja kaj pomeni v smislu aktivnega preživljanja prostega časa, ta točno ve, da v tem primeru odpade nedeljsko kosilo v stilu: goveja juhica, svinjska pečenka in domač štrudl.
Če smo aktivni mora biti kosilo lahko, bliskovito pripravljeno in dovolj zgodaj. Ja. Dovolj zgodaj, a ne prezgodaj. Ker.... eni se rekreiramo dopoldan, drugi popoldan, včasih pa dopoldan in popoldan. Zato mora biti obrok lahek, da se hrana do popoldanskega treninga uleže in prebavi in tudi zato mora biti lahek, ker po težjem dodoldanskem treningu itak ne moreš kaj dosti spravitI vase.
In tukaj je eno takšno kosilo - meni pisano na kožo. Ker je hitro gotovo (to je glavno in to šteje) in lahko.
Sestavine:
- špageti
- olivno olje
- 2 stroka česna
- pest sončničnih semen
- žlica kaper po okusu
- mleta špinača
- smetana za kuhanje
- sol
Najprej pristavim velik lonec vode, v katerem bom kasneje skuhala špagete. Nato seseklajam česen.
V ponev vlijem malo olivnega olja, dodam česen, kapre in sončnična semena, ter vse sestavine na hitro popražim. Česen ne sme porjaveti, ker potem ni dober.
Ja, za tem dodam špinačo. Seveda, če smo bili poleti pridni, je le-ta domača, ali pa domača mleta blitva, če pa ne, jo pač kupimo. Tudi ta je dobra. Počakam, da omakica zavreje in prilijem smetano za kuhanjem. Solim, še kakšnih 10 minut kuham in odstavim.
Med tem so tudi špageti že gotovi, zato jih zmešam z zeleno omako, naribam parmezan in postrežem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar