petek, 1. februar 2013

JABOLČNI BISKVIT Z JOGURTOM

Če imam malo časa, če nisem ravno pekovsko razpoložena, ampah se mi vseeno zdi, da bi se morali nekoliko posladkat, potem pristane v pečici takšen enostavni kolač. Na primer z jabolki. No, lahko pa je s kakšnim drugim sadjem, na primer ribezom, borovnicami, češnjami, marelicami, slivami,....Ampah z jabolki je dober.

JABOLČNI BISKVIT Z JORUTOM

Sestavine:

  • 1 lonček jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1/2 lončka sladkorja
  • 1/2 lončka olja
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanili sladkor
  • malo ruma


  • 2 veliki jabolki

V skledo razbijem dve jajci in ju stepem. 


Dodam sladkor in vanili sladkor, ter sestavine penasto zmiksam.


Dodam moko, olje, jogurt, pecilni prašek in malo ruma. Ker ruma nimam, dodam žlico domačega jagodnega likerja.


Dve večji jabolki operem, prerežem na polovico in odstranim koščice in muho.



Jabolka naribam.



Okrogel pekač namastim in posujem z moko.


V biskvitno maso dodam naribana jabolka in sestavine zmiksam.


Maso vlijem v namaščen in pomokan pekač.



Pekač postavim v segreto pečico, ter biskvit pečem cca. 60 minut na temperaturi 180 stopinj.


Sladica je fajn sočna in lahka. Zelo uporabna tudi za po trenungu  - da nekaj na hitro vržeš v usta. 



Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar