Skombinirala sem recepte in nastala je naslednja sladica. Rjavo testo sem spekla po svojem "starem" in preizkušenem receptu, za belo testo pa sem si recept sposodila tukaj - v kraškem svetu - pa malo sem ga preuredila po svojem okusu. Pri nadevu nisem preveč komlicirala - vzela sem to, kar smo imeli doma.
DVONADSTROPNA TORTA
Sestavine za rjavo testo:
- 5 rumenjakov
- 2 jajci
- 200 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 30 dag polnozrnate moke
- 2 pecilna praška
- 1 dcl olja
- 1,5 dcl vode
- 3 žlice kakava
Rumenjake in sladkor sem penasto zmiksala. Dodala sem vse ostale sestavine, ter maso ponovno zmiksala. Pečico sem segrela na 200 stopinj, namazala okorgli pekač, ga posula z moko in vanj nalila maso. Oblate sem pekla cca. 45 minuti, nato sem jih postavila na balkon, da so se shladile.
Sestavine za belo testo:
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 200 g gladke moke
- 150 g kokosove moke
- 1 vanili sladkor
- 1 pecilni prašek
- 250 ml navadnega jogurta
Jajca in sladkor sem penasto zmiksala. Dodala sem vse ostale sestavine in maso ponovno zmiksala. Okrogel pekač sem namazala z oljem, ga posula z moko in postavila v segreto pečico, takoj za tem, ko je bil pečen rjavi biskvit za oblate. Tudi tega sem pekla cca. 45 minut, nakar sem ga ohladila.
Nadev:
- kisla smetana
- ribez
- marelična marmelada
Čokoladni preliv:
- 150 g kokosovega masla
- 250 g jedilne čokolade
- 50 ml mleka
- 100 g sladkorja
Vse sestavine sem zmešala in na rahlem ognju stopila. Pred uporabo sem preliv nekoliko ohladila.
Ohlajen čokoladni biskvit sem dvakrat prerezala, tako da sem dobila 3 oblate. Prvo sem položila na velik krožnik. Vsako oblato sem rahlo "namočila" z jabolčnim sokom, ter prvi dve premazala najprej s kislo smetano, preko pa enakomerno razporedila domač ribez, ki sem ga predhodno seveda odtalila.
Tretjo oblato sem premazala z marelično marmelado. Iz belega biskvita sem naredila dve oblati, ter prav tako obe "namočila" z jabolčnim sokom, ter ju premazala z marelično marmelado. Ja, tudi zadnjo oblato - pokrov sem premazala z marmelado.
Sestavljeno torto sem počasi prelila oziroma premazala s čokoladnim prelivom.
Nato sem šla na fitnes.
Po dveh urah pa smo jo prerezali.
Sem se bala, da bo suha. Ampah, ne. Ful je dobra.
Danes bo še boljša.
A najprej me čaka dolgi tek. Že kuka sonček izza oblakov - jeeee!
Oooo...
OdgovoriIzbrišiSi kar dobra v praksi. Izgleda dobra.
Jaz pa sem ta vikend kalila in danes bom testno sproblala alfaalfa kalčke. Da se malo pohvalim.
Lp