sreda, 6. marec 2013

PONEDELJKOV GOSPODINJSKI MARATON

Ja, tako kot pri teku in pravzaprav povsod v življenju je potrebno imeti cilje in plan. Tako kot ga imam pri teku, si ga postavim tudi pri gospodinjenju. Hja, pri nas pač te stvari ne tečejo tako kot v "normalnih" družinah, temveč nekoliko bolj na dooolgo.
Pravijo, da naj se spomladanskega čiščenja lotimo počasi. Vsaki dan naj očistimo in zložimo eno sobo, tako da bomo do konca tedna obdelali celotno stanovanje. No, pri nas gre to še sedem-krat bolj počasi. Pri nas ne čistimo (beri čistim) eno sobo na dan, ampah eno sobo na teden. A to ne pomeni, da eno sobo čistim en teden. Madona, potem bi se pa stanovanje reeees svetilo. Ne, čistim eno sobo en dan na teden oziroma en popoldan na teden, ozirom par ur na teden. 
Če pa je toooliko reči, ki jih moram in ki jih raje počnem, kakor gospodinjim. 9-10 ur na dan mi pobere služba, vsaki dan - razen ponedeljkov tečem, ko nastopi pomlad, se raje smukam po vrtu, ooo pa tudi kolo rada potegnem iz barake, pa tekaške smučke pozimi tudi, in zvečer je potrebno na mizo postaviti večerjo, sproščam se tudi ob smukanju perlic, kdaj pa kda pa si vzamem čas tudi za kakšno knjigo, a te so v glavnem na vrsti med dopustom.

Kaj pa je dejansko spomladansko čiščenje. Ta besedna zveza zame ne pomeni, da pobrišem prah, posesam tla in jih umijem. Ne, to pomeni, da premečem in zložim vse stvari na pilicah in v omarah, ter zmečem v koš vse kar je neuporabno in vse, kar že več kot dve leti nismo uporabljali. Se mi zdi, da po takšni čistki, stanovaje kar zadiha.

Ja, odkar tečem so ponedeljki zame mala nedelja. Ob ponedeljkih ne tečem in takrat imam čas za gospodinjenje. Resnično nerada za takšna opravila trošim dragoceni čas vikenda. Zato se je spomladansko čiščenje pri nas že začelo. Lotila sem se vsake sobe posebej. Najprej so bile na vrsti otroške. Mimo sta dva ponedeljak in sobe so čiste, vrata do njih so zame zaprta in noter več ne stopim. Naslednji ponedeljek nadaljujem, dokler ne pridem do konca. Ja, saj bo trajalo, a bo čisto.








Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Prvič tukaj, mi je všeč. :)
    Še pridem.

    I get you! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimivo, da še vedno pospravljate sobe tako velikih oz. toliko starih sinov, ali ni že čas, da to storita sama! Saj vem, da samo enkrat na leto, a kljub temu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, saj vem, da tega naj nebi več počela, a generalko še vedno opravim sama. Mogoče je bila zadnja.
      LP, Vanja

      Izbriši