petek, 7. marec 2014

PROSLAVLJANJE SVOJIH USPEHOV

Proslavljanje svojih uspehov je zelo močno čustveno orodje, s katerim močno prečiščujemo svoje srce. Mnogokrat nas učijo, da jemljemo svoje uspehe za samoumevne, da smo skromni in se ne hvalimo s svojimi uspehi, da se ne veselimo preveč, ker po soncu pride dež in podobne neumnosti.
Dejstvo je, da je proslavljanje svojih uspehov prekrasno in modro dejanje, s katerim izražamo hvaležnost do sebe in življenja nasploh in tako v resnici kličemo nove uspehe v svoje življenje. Proslavljanje ni niti bahavo niti neskromno niti sebično. Prav nasprotno – absolutno nujno je slaviti svoje uspehe, ker bomo tako iz njih izsesali slastno sredico. Tako jih bomo najgloblje doživeli.
Nobena izkušnja nima pomena sama po sebi. Od nas je odvisno, kako bomo nekaj doživeli. Tako lahko tudi svoje uspeh doživljamo kot nekaj običajnega, ga vzamemo za samoumevnega in ne okrepimo svojega srca, ter ne razvijemo zdravega prepričanja zaradi tega. Kako bomo dojeli neko izkušnjo in katera doživljanja bomo izvlekli iz nje, je v resnici odvisno oda nas. Zato je nujno, da slavimo svoje uspeha, ker bomo tako vzeli tisto najboljše od njih in si s tem okrepčili srce in razum.

Če se sprašujemo kako bi lahko nekaj proslavili, ni pravega in napačnega odgovora. Slavimo na vse načine, ki nam padejo na pamet – z močnim vriskanjem, svojo najljubšo kopeljo, gledanjem priljubljenega filma ali samotnim sprehodom, …
Gre pravzaprav za neka početja, ki imajo poseben pomen za nas. Včasih bo najlepša mogoča proslava, da smo sami in pijemo kozarec dobrega vina, včasih pa, da vriska o od radosti ali pa da si kaj privoščimo. Ni pomembno kaj delamo, temveč je pomembno da nekaj naredimo, da nekako zaznamujemo in proslavimo svoj uspeh.

Imamo pravico do proslavljanja in naši uspehi si zaslužijo, da jih slavimo!










Print Friendly and PDF

3 komentarji: