sreda, 14. maj 2014

SOLATKANJE

Končno je maj. Končno so dnevi daljši. In končno pričenjamo ponovno s solatnimi večerjami. No, saj bi v bistvu lahko tako jedli tudi pozimi, a mnogokrat ne gre. Zakaj? Ker ni takšne raznolike izbire sezonske solate in ker je mraz. In ko je mraz, paše največkrat kakšen topel obrok. Da te pogreje. Vsaj mene, ki me pozimi kar nonstop zebe.

MEŠANA SOLATA S PIŠČANČJIM MESOM

Sestavine:

  • piščančje meso - prsa
  • por
  • paradižnik
  • buča - cukini
  • feta sir
  • paprika
  • nakaljena čičerika
  • zelena solata
  • sol
  • olivno olje
  • kis


Bučko sem narezala na kolobarje in jo popekla. Meso sem narezala na majhne koščke, jih začinila s soljo, rdečo papriko, timijanom in kajenskim poprom in prepražila. 

V veliko skledo sem dodala: bučko, meso, na kolobarje na rezani sveži por, paradižnik, feta sir, skuhano čičeriko in zeleno solato. Sestavine sem začinila, premešala in že je bila na mizi odlična solata. Zraven pa kos domačega kruha iz štirih vrst moke. 
NJAMI!













Print Friendly and PDF

9 komentarjev:

  1. Verjeli ali ne danes sem danes delala skoraj isto solato,namesto zelene solate je bilo sveže zelje,namesto čičerike pa rdeča leča.Res so njami!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo kakšno naključje. Tudi jaz bom naslednjič probala z zeljem. Danes pa sem jo naredila z mešanico leče in fižola. Njami!

      Izbriši
  2. Mmmm, take sveže solate že dišijo po poletju. Koliko časa se kuha nakaljena čičerika?
    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Bučko sem narezala na kolobarje in jo popekla. Meso sem narezala na majhne koščke, jih začinila s soljo, rdečo papriko, timijanom in kajenskim poprom in prepražila. bracelet wholesale uk , initial necklace canada ,

    OdgovoriIzbriši
  4. Most sites add the images to make sharing the content more social media friendly but any of the other platforms shou연천출장샵ld be good for writing.

    OdgovoriIzbriši