četrtek, 24. december 2009

PIKASTA BUČA ZA KONEC PODIVJANIH DNI


Kakšni podivjani dnevi!!

Ja, to so ti zadnji dnevi pred prezniki, ko zapustiš dom v zgodnjem jutru in se vračaš šele zvečer. Ko je tik pred zdajci potrebno zaključiti in oddati že pred časom začete projekte. Ko pade vmes še kakšno obvezno popoldansko kosilo. Ko bi rad najlepše kar se da okrasil še stanovanje. Ko je potrebno, če hočeš ali ne, popoldan preživeti v nakupovalnem duhu. Ko,...

...takrat se po celem dnevu prileže lahka, okusna in soooočna salata:

PIKASTA BUČA V KROMPIRJEVI SOLATI
pikasta buča, krompir, čebula, sol, poper, bučno olj, kis

Pikasto bučo olupim in jo naribam, dodam kuhan krompir, ki ga narežem kakor za čips in narezano čebulo. Solim, popram ter začinim z bučnim oljem in kisom.

Slastno!





Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Njami! Tole bom pa zagotovo sprobala! Kje si nabavila bučo?

    OdgovoriIzbriši
  2. Te so iz domačega vrta - pri mami. Sem jih pa v jeseni videla tudi na tržnici.
    Solata je res okusna!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ali je buča skuhana?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne. Uporabila sem kar surovo bučo. Je fajn sočna. Poskusite!

    OdgovoriIzbriši