Celo življenje se učimo in sprejemamo nasvete. In kako faj je, če znamo posrkati le najboljše, najbolj uporabne in koristne. Tiste neuporabne, odvečne in balastne pa z lahkoto zavržemo ali z veseljem preslišimo.
In tako sem tudi sama minuli vikend posrkala en fajn nasvet. Tako je rekla Maja, ko smo bili za prvi maj skupaj na pripravah:
"Veš, midva tudi sama pečeva kruh. In v testo zamešava skuto. Potem ostane kruh tako doooolgo svež." In ko je ta isti stavek čez kakšen teden dni ponovil tudi Tadej, sem takoj trznila. Opa, če pa oba govorita isto o isti stvari, potem nekaj že mora biti na temu.
In tako sem tudi sama minuli vikend posrkala en fajn nasvet. Tako je rekla Maja, ko smo bili za prvi maj skupaj na pripravah:
"Veš, midva tudi sama pečeva kruh. In v testo zamešava skuto. Potem ostane kruh tako doooolgo svež." In ko je ta isti stavek čez kakšen teden dni ponovil tudi Tadej, sem takoj trznila. Opa, če pa oba govorita isto o isti stvari, potem nekaj že mora biti na temu.
In že so v nedeljo ropotale sklede. V tisto drugo sem zamešala rženo in enotno moko, dodala kvas, olje in sol, primešala fajn porcijo skute in veliko pest bučnih semen in še malo zalila z vodo. Sestavine sem zmiksala in že je bil kruhec na poti. Testo je kipnilo, pa še enkrat in štruca je bila kmalu v segreti pečici. Mmmm, kako je dišalo. In kakšne barve je bila skorja! Temno rjave.
Okus pa izvrsten!
DOBER TEK!
Ni komentarjev:
Objavite komentar