Recept za tole zanimivo, okusno in preprosto jed je v našo kuhinjo prvi prinesel prav najtamlajši Jernej. Takrat nam jo je pripravil kar sam. Tokrat sem ga posnemala in zvečer smo na mizo postavili:
KROMPIRJEVA PIZZA
čebula, krompir, olivno olje, paradižnik, paprika, šunka, mozzarela, origano in ostale začimbe
čebula, krompir, olivno olje, paradižnik, paprika, šunka, mozzarela, origano in ostale začimbe
Krompir olupim in narežem na tanke kolobarje. Najprej na olivnem olju prepražim čebulo, ter dodam na kolobarje narezan krompir. Popražim in dodam na kocke narezan paradižnik ali pelate. Solim, popram, dodam baziliko, ter kuham na rahlem ognju dokler krompir ni skuhan.
Pekač namastim in nanj razporedim krompir. Preko položim nadev po želji. Naša pizza je bila tokrat sestavljena iz dveh nadevov. Prvi je bil za lačne športnike s šunko in mozzarelo, drugi pa je bil za nas, ki imamo raje bolj zelenjavne jedi, le s paradižnikom, papriko in mozzarelo. Po vrhu sem pizzo potrosila še z origanom, ter pekač postavila v segreto pečico. Po 30 minutah smo se vsedli za mizo in kmalu je bil pladenj prazen.
Ni komentarjev:
Objavite komentar