Dan pred tekmo zaužijemo obrok bogat z ogljikovimi hidrati. Dobro je, če s hrano ne pretiravamo, saj prevelika količina dodatno obremeni prebavni sistem in lahko povzroči slabo počutje.
Pijemo veliko tekočine - vode in sokov.
Izogibamo se ocvrti in mastni hrani, ter ostalim težko prebavljiivim živilom. Prav tako se izogibamo surovi hrani, kot je na primer solata.
Te ogromne makarone smo "na tanko" prelili s polivko iz gorgonzole:
TESTENINE Z GORGONZOLO
gorgonzola, smetana za kuhanje, mleko, bazilika
V ponev vsipam na kose narezano gorgonzolo, prelijem s smetano, razredčim z melkom, dodam baziliko in kuham tako dolgo, da se sir raztopi. Ko se to zgodi je omaka gotova. Prelijem jo preko al dente skuhanih testenin.
TESTENINE Z GORGONZOLO
gorgonzola, smetana za kuhanje, mleko, bazilika
V ponev vsipam na kose narezano gorgonzolo, prelijem s smetano, razredčim z melkom, dodam baziliko in kuham tako dolgo, da se sir raztopi. Ko se to zgodi je omaka gotova. Prelijem jo preko al dente skuhanih testenin.
Ni komentarjev:
Objavite komentar