ponedeljek, 26. september 2011

NAVADA ALI RAZVADA

Le kje sem si pred dvema letoma mislila, da me bo tale manija pečenja kruha tako dolgo držala. Sedaj je postala že navada ali celo razvada. Redna. Brez nje več ne gre. Če pa je domač tooooliko boljši od kupljenega.

Tudi če je bel. Nič posebnega. Vzameš belo moko, dodaš kvas, vodo in sol in spečeš kruh. A če dodaš malo domišljije, nastaneko takšne fine rolice:

BELE ROLICE

Sestavine:
70 dag bele moke
kocka kvasa
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
1 žlička olja
1 dcl mleka
2 dcl tople vode
...............................................................

Iz navedenih sestavin zamesim testo, ga pokrijem s kuhinjsko krpo in pustim kakšno uro, da "kipne". Nato ga ponovno premesim. Ročno. In to krepko.

Testo razrežem na manjše enote, ter vsako posebej razvaljam.




Ter zvijem v rolico.


Rolice položim na pekač obložen s peki papirjem.

Pečem približno eno uro na 200 stopinjah. Aja. Pekač postavim v segreto pečico.

Slaaaastno!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar