ponedeljek, 19. september 2011

OKUSNO BREZ PEČICE


Takšni hladni in deževni dnevi so kot naročeni za ustvarjanje, miganje v kuhinji in pečenje. A tokrat nisem pekla. V bistvu sem le zlagala. Zlagala in zlagala, pa je nastala reees odlična sladica. Poskusite! Ne bo vam žal.
 
LAHKA SLADICA BREZ PEČENJA
250 g Petit Beurre keksov, 4-5 kiselkastih jabolk, 200 g mletih orehov, 100 g sladkorj, 1 vanili sladkor, 1 vanilijev puding, 500 ml mleka, sladka smetana po želji

100 g keksov enakomerno razporedim po dnu pekača velikosti 20 x 30 cm, ter jih rahlo pokapam z mlekom. Kar hladnim.

Jabolke očistim in naribam, dodam sladkor, mlete orehe in preostalih 150 g zmletih keksov. Sestavine zmešam, ter maso enakomerno razporedim preko kekosv v pekaču.

Puding zmešam z dvema žlicama sladkorja in malo mleka. Ostanek mleka zavrejem, ter zavretemu dodam premešani pudingov prah. Kuhan puding prelijem preko jabolčne plasti.

Pekač postavim v hladilnik in počakam, da se sladica ohladi. Hladno razrežem na enakomerne kose, ter jo postrežem.

A smetana? Ja, res je. Osnovni recept predvideva še zadnjo plast, to je plast iz stepene smetane. Torej, kdor ima rad smetano mora dodati še eno plast. Mi imamo raje brez nje, zato ima naša sladica le tri plasti. A je vseeno fuuuul dobra.






ODLIČNA LAHKA, SOČNA IN FAJN OSVEŽILNA SLADICA. PA HITRO JE GOTOVA, KAR JE NAJPOMEMBNEJE.

Print Friendly and PDF

2 komentarja: