petek, 30. september 2011

Z DOMAČIMI VRTNINAMI

Ej, kako je fajn, ko pridirjaš domov, se na hitro preoblečeš v tekaška oblačila in že te več ni. Za tabo ostane le prašna sled. Tečeš in tečeš, dihaš sveži zrak, uživaš ob prijetnem božanju jesenskega sončka, v glavi pa ti kljuva: "Kaj boš skuhala? Kaj pri milem bogu boš danes skuhala?"

Napenjaš možgane in razmišljaš, a ko ni dan za ideje, pač ni. In tudi idej ni. In naenkrat si doma. Minil je tek, ideje pa še kar od nikoder. Pa skočiš na dvorišče, mimo vrta in glej! Le zakaj sem si belila glavo in kravžlala možgane, če pa se današnji meni ponuja kar sam. Na domačem vrtu. En takšen velik ohrovt, iz katerega nastane slastna mesna pita.



OHROVTOVA MESNA PITA

Sestavine:
1 čebula
ohrovt
2 stroka česna
50 dag mletega mesa
1 jajce
olje
sol, poper in ostale začimbe
...............................................................................

Čebulo očistim, jo narežem in malo olja prepražim. Medtem ko se čebula praži operem ohrovt in ga narežem na rezance. Prav tako na drobno narežem dva stroka česna.


 V skledo zamešam mleto meso, narezan ohrovt, prepraženo čebulo, jajce, česen in začimbe.
 Sestavine fajn premešam
 ter jih vsipam v manjši pekač.
 Maso enakomerno poravnam po pekaču. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.
 10 minut pred koncem peke mesno pito okrasim s kislo smetano, ter do konca spečem.
 Pito narežem na kose in postrežem.
NJAMI!

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar