Ja, zato se vsakokrat, ko se mi to zgori razjezim in si rečem: "Sedaj pa reeees nikoli več ne bom pozabila malice doma!" Moje žemljice so definitivno 100-krat boljše od kupljenih.
DOMAČE PIROŠKE
80 dag gladke moke, kocka svežega kvasa, žlička soli, žlička sladkorja, žlička olivnega olja, 1 dcl toplega mleka, cca. 2 dcl mlačne vode, olivno olje za premaz
Iz navedenih sestavin zamesim gladko testo. No, seveda ne smem pozabiti, da mora kvas predhodno kipnit, šele nato dodam sol, olje, mleko in vodo.
Testo pokrijem s kuhinjsko krpo in počakam kakšno uro, da naraste. Nato ga fajn pregnetem in oblikujem piroške.
Kako? To bom pokazala nasledjič. Obljubim. Tokrat sem reeees v gužvi.
MMMM, SO SLASTNE!
Tole bom pa naredila, izgleda super...
OdgovoriIzbrišise pa strinjam s tabo - s kruhom nas imajo za norce, predvsem s cenami.