Panna cota ali po naše smetanova strjenka je res ena fajn sladica. Osvežilna, hitro gotova in izvedljiva v različnih variantah. Danes smo si privoščili čokoladno.
ČOKOLADNA PANNA COTA
Sestavine:
250 ml sladke smetane
1 dcl mleka
zavitek želatine v lističih
malo vode
1 žlici sladkorja
malo vanilijeve arome
50 g čokolade v prahu
1 breskev
..............................................................
Želatino namočim za dobrih minut. Medtem pripravim ostale sestavine:
Sladko smetano zamešam z mlekom in sladkorjem, dodam vanilijevo aromo, ter segrejem, a ne zavrejem.
Dodam namočene lističe želatine in fajn premešam, da se želatina ratopi. Primešam čokolado, počakam da se raztopi, ter odstavim iz ognja.
Zmes natočim v steklene kozarčke in postavim za par ur v hladilnik.
Okrasim s svežim, na kocke narezanim sadjem. Uporabila sem breskev, a tudi drugo sadje se odlično poda k tej hladni čokoladni sladici.
Ni komentarjev:
Objavite komentar