nedelja, 25. september 2011

NEDELJSKO POSLADKANJE

Panna cota ali po naše smetanova strjenka je res ena fajn sladica. Osvežilna, hitro gotova in izvedljiva v različnih variantah. Danes smo si privoščili čokoladno.

ČOKOLADNA PANNA COTA

Sestavine:
250 ml sladke smetane
1 dcl mleka
zavitek želatine v lističih
malo vode
1 žlici sladkorja
malo vanilijeve arome
50 g čokolade v prahu
1 breskev

..............................................................

Želatino namočim za dobrih  minut. Medtem pripravim ostale sestavine:

Sladko smetano zamešam z mlekom in sladkorjem, dodam vanilijevo aromo, ter segrejem, a ne zavrejem.

Dodam namočene lističe želatine in fajn premešam, da se želatina ratopi. Primešam čokolado, počakam da se raztopi, ter odstavim iz ognja.

Zmes natočim v steklene kozarčke in postavim za par ur v hladilnik.

Okrasim s svežim, na kocke narezanim sadjem. Uporabila sem breskev, a tudi drugo sadje se odlično poda k tej hladni čokoladni sladici.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar