torek, 6. september 2011

ODLIČNA SKUTINA TORTA

Skuto obožujemo. V vseh variantah. Tudi v obliki slaščic. Do sedaj sem izprobala že kar nekaj skutinih posladkov, a tale je do sedaj daleč najboljša.


SKUTINA TORTA
Podlaga: 250 g keksov z maslom, 125 g masla, 3 žlice sladkorja
Krema: 500 g skute, 50 g sladkorja (oz. po želji več) 1 vanili sladkor, 1 jajca, 2 rumenjaka, 1 vrečka vanilijevega pudinga, 1 vrečka želatine v prahu, 100 ml olja, 500 ml mleka
Premaz: 400 g kisle smetane, 1 vanili sladkor


Zagrejem pečico na 200 stopinj.


Kekse zmeljem in jih zmešam s sladkorjem in raztopljenim maslom. Zmes poravnam v okrogli pekač in pečem 5 minut.

Medtem zamešam kremo in sicer: zmiksam jajca in sladkor in postopoma dodam skuto, olje, puding, želatino in na koncu mleko. Želatino in puding zamešam direktno v zmes. Let-ta bo nekoliko bolj redka, a se bo kasneje strdila. Kremo izlijem na podlago in model ponovno postavim v pečico.



Zmanjšam temperaturo na 180 stopinj in pečem cca. 60 min. Pred koncem pečenja torto premažem s premazom iz kisle smetane. Le-tega naredim tako, da zmešam kislo smetano in sladkor. Pekač ponovno postavim v pečico. Tokrat za 5-10 minut.

Torta je gotova ko je še rahlo sveža v sredini. Po koncu pečenja jo pustim še 10 minut v ugasnjeni pečici in dodatnih 10 minut z rahlo odprtimi vrati pečice. Pustim, da se ohladi in jo postavim za 3-4 ure v hladilnik.


...NAJ VAM TEKNE!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar