Na paradižnikovo soboto sem veselo švicala v Logarski dolini, a sem si dogajanje temeljito ogledala. Virtualno. A nič mi ni ušlo, predvsem pa ne dobra ideja.
Takoj sem pograbila priložnost in se lotila peke. Nastal je slasten paradižnikov kruh. Je že res, da sem v kruh zamešala že marsikaj, a na paradižnik se še nisem spomnila.
PARADIŽNIKOV KRUH
30 dag ržene moke, 30 dag enotne moke, paradižnik, sončnična semena, žlička sladkorja, žlička soli, žlička olja, kocka kvasa, cca. 2-3 dcl tople vode.
 |
| Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kvas. Posujem ga z žličko sladkorja in do vrha jamice zalijem s toplo vodo. |
 |
| Medtem, ko kvasec vzhaja, izberem najbolj zrele paradižnike, jih operem in zmiksam. |
 |
| Moki dodam sončnična semena, sol in olje. |
 |
| Zalijem z zmiksanimi paradižniki in vodo. |
 |
| Ter vse sestavine temeljito zmiksam. |
 |
| Skledo pokrijem s kuhinjsko krpo in pustim kakšno uro, da vzhaja. Medtem smuknem v tekaška oblačila in si privoščim lahkote raztek s tekaškimi vajami. |
 |
| Vzhajano testo ponovno pregnetem, razdelim na dva dela in iz vsakega oblikujem majhen hlebček. Vsak hlebček po vrhu zarežem in jih pustim še naslednjih 20 minuti, da vzhajajo. |
 |
| Medtem segrejem pečico na 250 stopinj in potisnem vanjo pekač z hlebci kruha. |
 |
| Pečene kruhke odložim na kovinsko rešetko, da se ohladijo. |
 |
| DOBER JE ... TALE PARADIŽNIKOV KRUH. |
Ni komentarjev:
Objavite komentar