sreda, 30. maj 2012

JEMO POCENI IN DOMAČE

Kadar mi le čas dopušča se lotim "pocanja" raznoraznih domačih njokov, svaljkov, štrukljev ali pa cmokov. In mnogokrat mi to dopušča, ker si ga pač odtrgam na račun ostalih aktivnosti. In kaj vedno znova ugotovim? Da je domače tooooliko boljše, slajše in okusnejše.

Pa dajte, packajte še vi:

SLIVOVI CMOKI

Sestavine:
  • 1 liter mleka
  • gladka moka
  • žlička soli
  • 3 jajca
  • rezina masla (cca 0.5 cm)
  • pražene drobtine in sladkor po želji
  • slive- cele
Mleko solim in ga zavrejem. Med mešanjem dodajam moko, dokler ne dobim goste in dokaj trde mase. Pet minut mešam nad odgnjem, nato posodo odstavim in počakam, da se mešanica nekoliko ohladi. Dodam jajca, ter vse skupaj dobro premešam oz. zmiksam. Z mokrimi rokami oblikujem slivove cmoke. Kuham jih približno 15 - 20 minut v osoljeni vodi.

Iz enega litra mleka nastane približno 15 cmočkov.



Tako je druga runda surovih cmočkov čakala na svoj slavnostni trenutek kuhe.



Kuhane cmoke povaljam v drobtinah in postrežem.



Naš Jernej jih je tako, da si jih potrese s sladkorjem in doda jagodno marmelado.




POIZKUSITE, JED JE GOTOVA V SLABI URI!
Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. A to so brez polnila?
    Jaz vedno delam krompirjeve in bom poskusila še te.
    Odkar sem našla tale blog, se z veseljem vračam in z navdušenjem prebiram razne nasvete! Hvala za vse!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ojoj, pozabila sem napisati, da so noter slive. Saj naslov pa je slivovi cmoki, ha, ha, ha. Hvala za opozorilo. Sem že popravila.
      Drugače so pa cmoki reeees odlični in hitro pripravljeni, kar je najpomembneje.

      Izbriši
    2. Se mi je zdelo, da izgleda, kot da se nekaj skriva v njih. :)
      Hvala!

      Izbriši