nedelja, 20. maj 2012

KAKO PAŠE!!!

Kot sem napovedala že včeraj, sem se danes po dooooolgem času bolj zares zavihtela na bicikel. Za končni cilj sem si izbrala kar Areh. Ja, saj sem se res namatrala in tudi doma so me zbodli, češ, a za prvo rundo v sezoni si moraš izbrati najvišji breg v okolici Maribora. Ha, ha, ni mi bilo lahko, pa še veter je žgal na polno, ampah, izbira današnjega cilja je bila namenska.
Ker.... danes sem bila slaba, naslednjič bom boljša in boljša in boljša... in vsakokrat, ko bom kolesarila na Areh, se bom polje počutila, ker bom imela več kondicije in bom na vrh prikolesarila hitreje, a ne?

In ker se je pravkar pričela sezona svežih jagod in ker je bil danes takšen "družinski" športni dan, ko sta Matija in Sašo na kolesu preživela dobre 4 ure, jaz pa 3 in pol, smo se po kosilu posladkali in osvežili z odlično jagodno kupo.

OSVEŽILNA JAGODNA KUPA

Sestavine:
  • 300 g skute
  • 1 sladka smetana za stepanje
  • jagode

Jagode očistim, jih narežem na koščke, posladkam, zmešam, ter jih za dobre pol ure  postavim v hladilnik. Nato stepem smetano, skuto pa pretlačim z vilico, da razdrobim večje grude. Smetano zmešam s skuto, pripraim lončke in pričnem z nalaganjem plasti: najprej plast skutne smetane, nato plast jagod, plast skutne smetane in na vrhu še plast jagod.

MMMM se prileže po tako napornem dopoldnevu!







Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Mmmm, si mi dala idejo za zame odličen zajtrk - skuta s sadjem - dolgo je že nisem jedla. Hvala za idejo;-)

    OdgovoriIzbriši