OREHOVA TORTA S SKUTO
Sestavine:
- 100 g orehovih jedrc
- 100 g zmehčanega kokosovega masla
- 100 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 3 jajca
- 150 g skute
- 40 g koruzne moke
Za premaz:
- 3 žlice jagodne ali marelične marmelade
- 2 žlici vode
Pečico segrejem na 180 stopinj. Dno okroglega pekača namastim in potrosim z moko. Orehe grobo sesekljam in rahlo popražim.
Maslo in sladkor umešam v penasto kremo, ter dodam rumenjake, skuto, moko in orehe. Beljake stepem v sneg, ter ga z žlico primešam preostali masi.
Maso zvrnem v model in jo poravnam. Torto pečem približno 45 minut, da se strdi. Pečeno vzamem iz pečice, počakam 10 minut, da se nekoliko ohladi, ter jo prelijem s segreto marmelado pomešano z vodo.
Kdor pa ima rad fejst, fejst sladkor, lahko torto potrese še s čokoladnimi ostružki. Mi smo pri marmeladi zaključili.
Ampak dobra pa je ful.
Mmmmm, super zgleda. Me veseli, da je brez glutena;-)
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda :). Pa všeč mi je, da ni prav zakompliciran recept :), hihi!
OdgovoriIzbrišiJa, tudi v resnici je zelo dobra. Zakompliciranih receptov pa pri meni itak ne najdeš - imam v življenju premalo cajta, hehehe!
Izbriši