sreda, 11. december 2013

OKREPČAJMO SE S SOLATO

Zelenjave pojemo reeees ogromno. Mnogokrat kot dodatek k mesni omaki, največkrat pa v obliki raznoraznih solat. Najraje imamo takšne samostojne, ki ne potrebujejo priloge. No, mogoče kakšen kos kruha, a tudi tega po navadi izpustimo.

MEŠANA ZIMSKA SOLATA

Sestavine:

  • stročji fižol
  • nakaljena čičerika
  • čebula
  • zelena solata
  • nakaljen mungo fižol
  • feta sir
  • tuna
  • jajca
  • olivno olje
  • sol, kis


Fižol, čičeriko in jajca skuham, mungo fižol sperem, ostale sestavine pa narežem na koščke. Solim, začinim z olivnim oljem in kisom, ter premešam. Enostavno kot pasulj,pa še brez glutena je.

NJAMI, KAR SLINE SE MI CEDIJO!

















Print Friendly and PDF

1 komentar: