Tokrat sem se preizkusila v peki brezglutenske torte. In je ratala. Pa še dobra je bila - zelo.
BREZGLUTENSKA VIŠNJEVA TORTA
Sestavine za testo:
- 3 rumenjakov - 1 jajci
- 10 dag sladkorja
- 1 vanili sladkorja
- 0,5 dcl olja
- 10 dag koruzne moke
- 10 dag ajdove moke
- 1 pecilna praška
- 1 dcl vode
- 3 žlic kakava
- snega 3-h beljakov
Sestavine za nadev:
- vanilijev puding
- 2 žlici kakava
- mleko
- sladkor po okusu
- višnje
Najprej sem se lotila testa. Zmiksala sem rumenjake, jajce in sladkor, ter dodala vse ostale sestavine. Lepo tekoči masi sem na rahlo vmešala še stepene beljake. Maso sem vlila v namaščen in z moko posipan tortni model, ter pekač postavila v vročo pečico. Oblate sem pekla cca. 1 uro pri temperaturi 180 stopinj.
To sem naredila v ponedeljek popoldan. Prav tako sem že v ponedeljek skuhala puding, kateremu sem dodala kakav v prahu, kar v bistvu pomeni, da sem dobila čokoladni puding.
V torek sem vstala že ob petih in torto dokončala. Da bo presenečenje, a ne? Ohlajeno testo sem prerezala na 3 oblate. Prvo sem položila na krožnik, jo pokapljala z višnjevim sokom, jo premazala z pudingom in preko enakomerno razporedila višnje. Enako sem naredila z drugo oblato. Vse skupaj sem prekrila s tretjo oblato in jo navlažila s sokom. Torto sem premazala s preostalim pudingom, jo okrasila s strtimi lešniki, ter do večera pospravila na hladno.
Če je teknila? Seveda je.
Pri nas bo teknila v nedeljo.Hvala!
OdgovoriIzbriši