No, tudi njoki brez glutena so takooo okusni:
NJOKI BREZ GLUTENA
Sestavine:
- 40 dag manj mastne skute
- 20 dag ajdove moke
- 20 dag koruzne moke
- 1 jajce
- žlička soli
- malo vode, v primeru da je masa presuha
Vse sestavine zmiksam, oblikujem kepo in jo postavim za dobre pol ure na hladno. Nato teto razdelim na 4 dele in iz vsakega zvijem približno 2 cm debeli svaljek, katerega narežem na poljubno velike kose.
Njoke pomečem v zavreto in osoljeno vodo, ter jih kuham približno 15 minut. Odlično se podajo na primer k omaki iz pora, gobic in piščančjega mesa.
Sama sem zgoraj navedeno količino sestavin prepolovila in iz polovice naredila njoke brez glutena iz druge polovice pa navadne z belo moko.
Všeč! (bo treba sprobati :-)
OdgovoriIzbrišiHvala za recept, tudi meni zgledajo všečno. Sprobam ob priliki.
OdgovoriIzbrišiMmmm... njoki, ena izmed mojih najljubših jedi. Z dodatkom skute so res super!
OdgovoriIzbrišimmm, dober recept.
OdgovoriIzbrišiNavadni njoki večkrat na našem jedilniku,sedaj pa bodo z okusom skute.
OdgovoriIzbrišiOboje na isti deski 8$ ? OMG, brezglutenski bogovi jočejo...
OdgovoriIzbrišiNika
Na isti deski že, a je posipana z brezglutensko moko, njoki se ne dotikajo, kuhani pa so bili v različnih posodah.
IzbrišiVanja,
OdgovoriIzbrišiče imaš/te resne težave (celiakija), ti toplo, zares iskreno in dobronamerno priporočam, da ne delaj tega. Verjetno že veš, da je en sam prahec, drobtinica dovolj, da se ti vse zdreka. Morala bi uporabljati različne deske in različen kuharski idr. pribor, saj se glutenu ne reče zaman lepek. Zalepi se povsod in ti in jaz ga nisva sposobni opaziti. Pa srečno! Nika.
Hvala za nasvete!
Izbrišivous peut regarder ici dolabuy gucci Plus d'informations Dolabuy Bottega Veneta Visitez votre URL sacs de répliques AAA
OdgovoriIzbriši