torek, 21. januar 2014

DAN ZA RIBE

Hja, pravijo, da bi morali ribe jesti vsaj enkrat na teden, mi pa takooo redko uspemo skočit do ribarnice. A kadar nam uspe, si najraje privoščimo sveže sardelice. Tokrat so bili na krožniku lignji. Prav tako sveži.

LIGNJI V RDEČEM VINU

Sestavine:

  • 500 g lignjev
  • 2 veliki čebuli
  • nakaljena pšenična semena po želji
  • lovorov list
  • pelati ali sveži paradižnik
  • olivno olje
  • 4 stroki česna
  • origano in rožmarin
  • peteršilj
  • 1 dcl rdečega vina


Lignje očistim in narežem na kolobarje. 



Prav tako očistim čebulo in jo narežem na tanke rezine. 





Čebulo in pšenična semena prepražim na olju, ter tik pred koncem dodam česen in lignje. 




Sestavine začinim s soljo, origanom in rožmarinom, ter na kratko prepražim. Dodam na koščke narezane pelate, ter zalijem z vinom. Ponev pokrijem s pokrovko, ter omako kuham cca. 20 minut, da se nekoliko zgosti. Jed okrasim s sesekljanim peteršiljem.







Kot prilogo ponudim špinačne njoke in veliiiiiko skledo solate iz kitajskega zelja, pora in buče.




Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Izgleda zelo slastno. Tudi pri nas so najbolj popularne sardelice, najboljše. Pa premalokrat jih jemo, to je res.

    OdgovoriIzbriši