četrtek, 30. januar 2014

SKUTINO PECIVO ZA POŽREŠNE SOSEDE

Zakaj ima takšno ime nimam pojma. Je pa res, da je sladica enostavna za pripravo in odličnega okusa. Z lahkoto jo pripravimo tudi med tednom, pa čeprav pridemo nekoliko kasneje iz službe. Pa še brez glutena je.

SOČNO SKUTINO PECIVO ZA POŽREŠNE SOSEDE

Sestavine:
Testo:

  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 5 žlic olja
  • 8 žlic koruzne moke
  • 1 pecilni prašek


Nadev:

  • 2 jajci
  • 5 žlic sladkorja
  • 500 g manj mastne skute
  • 1.5 dcl manj mastnega jogurta
  • 1 dcl kisle smetane
  • 1 zavitek praška za vanilijev puding


Za testo jajca penasto zmešam s sladkorjem. Dodam ostale sestavine in dobro zmiksam. Maso vlijem na pomaščen in z drobtinami posipan pekač.

Za nadev prav tako jajca penasto stepem s sladkorjem in dodam preostale sestavine. Zmiksam in nadev enakomerno razporedim preko testa. Nič hudega ni, če je testo nekoliko bolj redko in skutin nadev vanj potone. V mojem primeru se to ni zgodilo. Testo je bilo gladko in dovolj kompaktno, da je nadev ostal na vrhu.

Sladico postavim v segreto pečico in jo pečem cca. 50 minut pri 180-tih stopinjah

Ohladim in po želji posujem s sladkorjem v prahu, kar pomeni, da sladkorja NE uporabim.

Avtorica recepta: ga. Vesna iz kulinarike

...PA VESELO NA DELO!










Print Friendly and PDF

11 komentarjev:

  1. Tole izgleda pa tako mamljivo,da bo treba spet jutri prižgati pečico.Sočno in sončno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole jaz pogosto delam, še hčerka se je naučila in ko so imeli v šoli nek projekt, to tam spekla in je vse navdušila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa se tvoje tudi tako imenuje - za požrešne sosede (hahaha, le kje je dobilo takšno ime?)

      Izbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krasno pecivo je, hvala za idejo. Danes spekla in dala na Seznam :-)

      Izbriši
    2. Vau, super! Me veseli! Tudi jaz ga bom še večkrat ponovila, ker je res fajn!

      Izbriši
  4. Odlično pecivo. Še posebej sem vesela, da je bilo všeč tudi našemu malemu, ki je sicer precej zbirčen.
    Na sploh pa tudi odličen blog. Rada se sprehodim po njem, v zadnjem času redno berem in komaj čakam, da pride naslednja objava. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da vam je všeč tako pecivo kot blog. Sploh pa mi je všeč, da moji recepti koristijo še komu drugemu. Lep dan!

      Izbriši
    2. hmmm hmmmm....čigav je recept? TAKO IME KOT VSE OSTALO JE MOJ IZUM....objavljen na kulinariki.....

      Vesna

      Izbriši
    3. Pozdravljena ga. Vesna. Joooj, resnično se ne spomnim kje sem recept dobila, vsekakor ni moj izum in če ste vi avtorica te odlične sladice, vam lahko samo čestitam - ODLIČNO JE! Bom pa v prispevku dopisala avtorja. Lep zasnežen vikend in obilo kulinaričnih ustvarjanj še naprej.

      Izbriši
  5. Ja, tudi mi ga tako imenujemo. Sem se tudi jaz smejala, ko sem ga prvič jedla (pa ne pri sosedi ;( ) in slišala ime...

    OdgovoriIzbriši