SOČNO SKUTINO PECIVO ZA POŽREŠNE SOSEDE
Sestavine:
Testo:
- 3 jajca
- 6 žlic sladkorja
- 5 žlic olja
- 8 žlic koruzne moke
- 1 pecilni prašek
Nadev:
- 2 jajci
- 5 žlic sladkorja
- 500 g manj mastne skute
- 1.5 dcl manj mastnega jogurta
- 1 dcl kisle smetane
- 1 zavitek praška za vanilijev puding
Za testo jajca penasto zmešam s sladkorjem. Dodam ostale sestavine in dobro zmiksam. Maso vlijem na pomaščen in z drobtinami posipan pekač.
Za nadev prav tako jajca penasto stepem s sladkorjem in dodam preostale sestavine. Zmiksam in nadev enakomerno razporedim preko testa. Nič hudega ni, če je testo nekoliko bolj redko in skutin nadev vanj potone. V mojem primeru se to ni zgodilo. Testo je bilo gladko in dovolj kompaktno, da je nadev ostal na vrhu.
Sladico postavim v segreto pečico in jo pečem cca. 50 minut pri 180-tih stopinjah
Ohladim in po želji posujem s sladkorjem v prahu, kar pomeni, da sladkorja NE uporabim.
Avtorica recepta: ga. Vesna iz kulinarike
...PA VESELO NA DELO!
Tole izgleda pa tako mamljivo,da bo treba spet jutri prižgati pečico.Sočno in sončno!
OdgovoriIzbrišiTole jaz pogosto delam, še hčerka se je naučila in ko so imeli v šoli nek projekt, to tam spekla in je vse navdušila :)
OdgovoriIzbrišiPa se tvoje tudi tako imenuje - za požrešne sosede (hahaha, le kje je dobilo takšno ime?)
IzbrišiAvtor je odstranil ta komentar.
OdgovoriIzbrišiKrasno pecivo je, hvala za idejo. Danes spekla in dala na Seznam :-)
IzbrišiVau, super! Me veseli! Tudi jaz ga bom še večkrat ponovila, ker je res fajn!
IzbrišiOdlično pecivo. Še posebej sem vesela, da je bilo všeč tudi našemu malemu, ki je sicer precej zbirčen.
OdgovoriIzbrišiNa sploh pa tudi odličen blog. Rada se sprehodim po njem, v zadnjem času redno berem in komaj čakam, da pride naslednja objava. Hvala.
Me veseli, da vam je všeč tako pecivo kot blog. Sploh pa mi je všeč, da moji recepti koristijo še komu drugemu. Lep dan!
Izbrišihmmm hmmmm....čigav je recept? TAKO IME KOT VSE OSTALO JE MOJ IZUM....objavljen na kulinariki.....
IzbrišiVesna
Pozdravljena ga. Vesna. Joooj, resnično se ne spomnim kje sem recept dobila, vsekakor ni moj izum in če ste vi avtorica te odlične sladice, vam lahko samo čestitam - ODLIČNO JE! Bom pa v prispevku dopisala avtorja. Lep zasnežen vikend in obilo kulinaričnih ustvarjanj še naprej.
IzbrišiJa, tudi mi ga tako imenujemo. Sem se tudi jaz smejala, ko sem ga prvič jedla (pa ne pri sosedi ;( ) in slišala ime...
OdgovoriIzbriširessources utiles Dolabuy Fendi voir ici sacs à dos de créateurs de répliques lire cet article Dolabuy Valentino
OdgovoriIzbriši