Neee, le z jedilnika je potrebno črtati slane prigrizke in sladice. Če že grešimo, to raje počnimo z oreški in sadjem, a tudi te zadeve je potrebno konzumirati v majhnih količinah in po pameti.
Omejiti je potrebno količino zaužitih ogljikovih hidratov, kot so kruh, testenine, riž in krompir, ter povečati količino zelenjave. Jaaaa, le te lahko pojemo v velikih količinah. No, seveda ne vse, predvesem stročnice vsebujejo ogljikove hidrate, a ti so mnogo bolj zdravi kot tisti iz krompirja in žitaric.
Ja, pa še nekaj moramo paziti. Kaj pijemo. Sladke sadne sokove in pivo je potrebno menjati za vodo in nesladkani čaj - pa bodo šle kile dol.
Tudi tele njoki so odličen nizkokalorični dodatek pri kosilu.
ŠPINAČNI NJOKI S SKUTO
Sestavine:
- 0.5 kg špinače
- 200 g skute ali rikota sira
- 2 žlici naribanega parmezana
- 2 raztepeni jajci
- malo muškatnega oreška
- 5-6 žlic moke
- sol, poper
Zmrznjeno špinačo vsipam v veliko skledo in jo odtalim.
Dodam skuto ali rikota sir, parmezan, jajca, muškatni orešek in sol ter poper.
Mešanico premešam, ter dodam toliko moke, da nastane mehko testo.
Maso pustim kakšne pol ure počivati, da se sestavine prepojijo, nato pa z mokrimi rokami oblikujem svaljke, ter jih pomečem v vrelo vodo.
Njoke kuham 1-2 minuti, da priplavajo na površino, nato jih s penovko preložim v segreto skledo in serviram.
Zraven se odlično poda paradižnikova omaka z lignji in skleda rdeče pese.
Ni komentarjev:
Objavite komentar