sreda, 24. marec 2010

PIŠČANEC V ŠPINAČNI OMAKI


S temi našimi poznimi kosili ...., pa kaj poznimi kosili? V poletni sezoni se nam meja premakne že tja v pozni večer. Tam nekje med pol deveto in deveto uro.
Torej, s temi jedačami je tako, da morajo biti obilne, dobre, na mizi takoj po treningu, predvsem pa lahke, da se čez noč prebavijo in dovolijo telesu nemoteno opravljanje treningov že naslednji dan.

Tako so naši krožniki mnogokrat polni raznih testenin, riža in krompirja, pa raznorazne zelenjave in piščančjega mesa.

Tale zanimiva kombinacija špinače in piščančjega mesa se je odlično podala k rižu:


PIŠČANEC V ŠPINAČNI OMAKI

Sestavine:
1 žlička oljčnega olja, piščančje prsi brez kože, 1 sesekljana čebula, 2 stroka česna, žlička curry-ja v prahu, žlička kurkume, 50 g mandeljevih kosmičev, 1-2 dcl kisle smetane (manj mastne), sol, poper, špinača (po možnosti sveža, v skrajnem primeru zmrznjena), paprika v prahu

V večji ponvi segrejem žličko olivnega olja, zložim vanjo kose piščanca, ter ga zapečem tako, da je z obeh strani lepe rjave barve. Meso poberem iz ponve, ter ga zložim na krožnik.

V ta isto ponev v kateri se je poklo meso dodam sesekljano čebulo in česen, curry in kurkumo. Pražim na majhnem ognju, dokler se čebula ne zmehča.

Zatem v ponev ponovno dodam piščančje meso, zalijem s kislo smetano, ter solim in popram. Kuham približno 5 minut. Dodam špinačo (ker še ni sezona sveže špinače sem tokrat dodala kar zmrznjeno), še malo pokuham, ter za okras posujem z mleto papriko. Jed je enostavna in hitro gotova.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar