Joj, kolikokrat se zgodi, da se po našem obilnem kosilu, ki dejansko sega že v večer, tam nekje ob pol desetih - desetih zasliši še krik: "Lačen!" Najprej se dere iz ust ta starejšega, nato pa mnogokrat še isti krik skoči iz ust tamlajšega.
"Kje je večerja?" še uspeta iztisniti iz sebe in že mažeta. Sveže mlečne žemljice so za njih praaavi posladek pred spanjem.
"Kje je večerja?" še uspeta iztisniti iz sebe in že mažeta. Sveže mlečne žemljice so za njih praaavi posladek pred spanjem.
MLEČNE ŽEMLJICE
70 dag moke, kocka svežega kvasa, žlička sladkorja, topla voda, 1 jajce, žlička soli, toplo mleko
V skledo odtehtam predpisano količino moke, ter na sredini izdolbem luknjico v katero nadrobim kvas. Posujem z žličko sladkorja in zalijem s toplo vodo, da je kvas prelit. Pustim stati približno 10 min. Ko kvas nekoliko naraste dodam žličko soli, jajce in par kapljic olja, ter zalijem s toplim mlekom. Maso zmiksam z ročnim mikserjem, ter za tem še ročno pregnetem. Skledo pokrijem s svežim prtičem ali kuhinjsko krpo, postavim na toplo in počakam približno 1 uro, da testo kipne.
To urico mnogokrat s pridom izkoristim za kratek in lahkoten tek v naravi.
Ko je testo ustrezno naraslo, ga ponovno pregnetem, ter oblikujem okrogle žemljice. Postavim jih v pečico ogreto na 200 stopinj, ter spečem.
MMMM....
Ni komentarjev:
Objavite komentar