torek, 30. marec 2010

ZADNJA PIKASTA BUČA V RIŽOTI

Tako, pa je šla tudi bučna ozimnica. Kot zadnja je ostala le še pikasta buča.


Ker imam za kuharijo vedno takooo malo časa, izbiram hitre in enostavne jedi in recepte. Najraje pa imam jedi pri katerih lahko uporabim domačo zelenjavo. Brez specialnih dodatkov in časovno potratnih predhodnih priprav in postopkov.

Tale bučka je končala v zanimivi sočni rižoti s piščančjim mesom.


BUČNO MESNA RIŽOTA
čebula, buča, piščančja prsa, česen, peteršilj, grah, sol, poper, paprika, riž, parmezan


Na olivnem olju prepražim čebulo, dodadam na kocke narezano piščančje meso in ga zlatorjavo popečem na predhodno prepraženi čebuli. Dodam na kocke narezano bučo, česen, mleto papriko in grah. Podušim, solim in popram, ter zalijem z vodo. Vode dodam le toliko, da so sestavine preplavljene.

Riž skuham posebej. In sicer tako kot testenine. Zavrem lonec osoljene vode in vanjo vsipam skodelico riža. Po približno 15-tih minutah, ko je le-ta še al dente ga odcedim.

Ko je zelenjavno mesna omaka kuhana, vanjo vsipam ustrezno količino riža, ter pustim kakšnih 5 do 10 minut, da se riž fajn napije omake. Zato pa omaka ne sme vsebovati preveč vode, ker se v tem primeru riž preveč napije in postane pocast.

Rižoto posipam z naribanim parmezanom. Jed je pripravljena za pospravit v želodce.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar