torek, 4. maj 2010

LAHKA SKUTINA TORTA


Ne poznam človeka, ki ne mara sladic. Takšnih lahkih, sočnih, sadnih,... Mi jih obožujemo. Ponavadi zginejo ko kafra. Cel pekač. V enem popoldnevu. Takšne še sveže in sočne. Njami!

LAHKA SKUTINA TORTA
Količina- za okrogel model od torte

TESTO
200 g ostre moke, 125 g masla, 2 veliki žlici sladkorja, pol vrečke pecilnega praška, dve veliki žlici mleka, vanili sladkor

Zamesim testo, ga pložim v okrogli model, ter s prsti poravnam. Robove na rahlo poudarim. Pečem na 180 stupinj C, 20 minut.

Medtem ko se testo peče, naredim nadev.


NADEV
500 g lahke skute, kisla smetana ( mali lonček-2 dcl), sladka smetana (2,5 dcl), 7 velikih žlic sladkorja, 2 veliki žlici moke, vanilij sladkor, limonina lupina (jaz je ne dam, ker nimam domačih limon), sadje po želji: breskve, jagode, ananas, višnje...

Vse sestavine razen sadja zmešam, da dobim gladko maso. Sadje narežem na majhne koščke in dodam na koncu. Sama sem uporabila višnje, ki pa jih nisem še dodatno rezala. Nadev zlijem v model na pečeno testo in pečem še 45 minut na 180 stupinj C.

Torta se mora ohlajati vsaj še dve uri, preden jo razrežem, ker se mora strditi. Najboljša pa je naslednji dan.

PRI NAS ŽAL NASLEDNJEGA DNI NI!
Print Friendly and PDF

9 komentarjev:

  1. To se pa sliši in vidi vražje dobro. Moram probat:)
    Hvala, da delite z nami svoje ideje.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, še eno vprašanje, jajc ni nič v testu?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav vidite. Testo je brez jajc!

    Prijetno peko in mnogo slastnih užitkov!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bi lahko dala pirino moko namesto ostre. Ste že poskusili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaa, po mojem brez problema. Nisem pa še poizkusila, a sama večkrat menjam moko v receptih in je ponavadi ok.

      Izbriši
    2. Sporočim kako bo uspelo...

      Izbriši
    3. Uspela, vsi so bili zelo zadovoljni, želeli repete... Ampak res najbolje zvečer narediti in čez noč pustiti v hladilniku, da se stisne in drži skupaj. Pira tudi baje super padala v testo...Jaz pa ne morem komentirati, ker ne smem nič mlecnega in nič glutena ...

      Izbriši
    4. Vau, super! Hvala za povratne informacije in lepe praznike!

      Izbriši