ponedeljek, 24. maj 2010

VEČERNE DOBROTE


Marsikdo bi takšen jedilnik z veseljem uvrstil v svoj pomladno dietni repertoar. Nam tega ni potrebno. Že nekaj let se poslužujemo najuspešnejše diete, ki res pomaga. To je šport. Plavanje, tek in kolesarjenje.


V bistvu imamo večkrat probleme s pridobivanjem teže, kakor s klestenjem odvečnih kilogramov. Če se slučajno kakšen prime (pa se itka ne) - en dolgi tek in že ga več ni. Tako kot je prišel, tudi izgine. Brez muke.

In ker tudi strastni mesojedci nismo (no tu pa tam že mora biti na krožniku) in ker je sezona špargljev na višku, je bila večerna miza prekrita s temi dobrotami.


ŠPARGLJEVA KREMNA JUHA
čebula, olivno olje, krompir, šparglji, voda, kisla smetana, sol, poper, ostale začimbe po okusu

Čebulo narežem in prepražim na olivnem olju. Dodam na koščke narezan krompir in šparglje. Vse skupaj še nekoliko popražim, dodam žličko moke in zalijem z vodo. Začinim ter skuham. Tik pred koncem juho zmiksam in dodam kislo smetano.

PREPROSTO, HITRO IN DOBRRO!!

Tokrat sem uporabila takšne rejene rastline, saj smo divje že zdavnaj pospravili.



Slučajno je ravno naneslo, da sem ta dan pekla tudi kruh. Kruhovi masi sem "ukradla" del testa, ter zvila takšne majhne kruhove paličice. Le par sem jih naredila - kot priloga k juhi.

Razporedila sem jih po pekaču in na hitro spekla.

A ker je bil glavni del večerje brez neke večje vsebine (fantje bi rekli, da takšna juha itak takoj "skozi" pade), smo veselo posegli še po domačem tiramisuju. Takšnem iz skute.
Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Njami!

    Še recept za tiramisu?

    Lep dan, Lili

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo recepta za tiramisu:
    http://leva-desna.blogspot.com/2009/11/beli-torek.html

    OdgovoriIzbriši