petek, 31. januar 2014

KUHAM Z VENDELINO - KROMPIRJEV NARASTEK Z MESOM

Zadnji dve leti je krompir v naši kuhinji kar malo potonil v pozabo, pa smo ga letos ponovno obudili in ga uporabljamo nekoliko več kot prejšnja leta. Tale zloženka, na primer je zelo, zelo okusna in hitra za pripravo.

KROMPIRJEV NARASTEK Z MESOM
s poševnimi črkami so navedene sestavine, ki sem jih zamenjala ali dodala

Sestavine:
  • 1 kg krompirja (5 velikih krompirjev)
  • 6 dag masti (olivno olje)
  • 2 žlici čebule (2 veliki čebuli)
  • 50 dag mlete govedine
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 nariban korenček
  • pelati
  • sol, poper
  • majaron, bazilika

Polivka:
  • 1/4 l kisle smetane (pol jogurta, pol smetane)
  • 2 jajci 
  • 2 žlici naribanega sira - parmezan


Krompir olupimo, narežemo na listke in skuhamo v osoljenem kropu. Odcedimo. Na masti (olivnem olju) prepražimo čebulo, dodamo mleto meso, česen, solimo, popramo in dušimo do mehkega. Ko je meso nekoliko podušeno, dodam naribani korenček, premešam in dodam še na koščke narezane pelate. Odišavimo z majaronom in baziliko.

Meso damo v namazan pekač, prekrijemo s krompirjem in prelijemo s polivko iz žvrkljane jajce, smetane, jogurta in sira.

Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.






Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Jaz vmes narežem še trdo kuhano jajce,imenujem ga francoski krompir(ne vem zakaj).Je odlično kosilo,zraven velika skleda solate.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, dobra ideja tole z jajčko. Evo, kako je fajn, če med seboj delimo ideje!

      Izbriši
  2. Receta interesante me encanta tomo nota ,abrazos y saludos.

    OdgovoriIzbriši