ponedeljek, 1. marec 2010

POLNOČNE ŽITNE PLOŠČICE


Kako bežijo ti kratki dnevi! In kako daleč nazaj je že minuli konec delovnega tedna, ki je bil tako hiter in natrpan. Vsak je imel svoje plane, obveznosti in poti. Kljuko na vratih smo si kar podajali, komunicirali pa le po telefonu.

In tako sem se v petek zvečer ravno odpravljala na bazen, ko se je na vratih pojavil Sašo z eno takoooo majhno željo. Da bi rad imel na priprave tiste ta prave domače žitne ploščice. In že sva ponovno hitela, zadnji trenutek vstopila v trgovino, nakupila suho sadje, odhitela še na bazen in ob deseti, ko sem pričela ples v kuhinji, se mi je zdelo, kakor da se je dan šele začel.

Najprej je bilo na vrsti najbolj zamudno in neprijetno opravilo. Rezanje suhega sadja. Pol kile se ga je nabralo. Nagmadile so se marelice, fige, rozine in orehi.

Zamešala sem maso po mojem že preizkušenem receptu, jo razporedila po pladnju in postavila v pečico. Čez približno pol ure sem pečico ugasnila, pladenj pa za približno 10 minut postavila na hladno.

Nekoliko ohlajeno pečeno zmes sem narezala na kvadratke - ploščice.

Ter jih zložila v posodo za shranjevanje piškotov.


Običajno ploščice zložim v kovinsko posodo, a tokrat jih je večina romala v plastično. Je bolj priročna za na pot.
Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Draga Vanja, a imam privide - si v ploščice res zamešala požveplane suhe marelice :)
    Ko bom imela čas, se bom tudi sama lotila tega dela.
    Za Afriko sem jih pa že kupila.

    OdgovoriIzbriši
  2. @Vanja: a si kdaj sprobala narediti "žitne" ploščice iz česa drugega kot ovsenih kosmičev? V mislih sem nemreč imela, da bi ovsene kosmiče (ki jih moraš predolgo žvekati in žvekati) zamenjala z ekspandirano kvinojo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ruth - prav vidiš. V ploščicah so res kupljene suhe marelice. So pa fige domače in orehi tudi.

    Sebi - ekspandirane kvinoje še ne poznam. Boš ti povedala kaj o njej? Se pa kosmiči fajn zmehčajo, ko nekaj časa stojijo v škatli.

    Pozdravček obema!

    OdgovoriIzbriši
  4. @Vanja: bom šla nabavit "napihnjeno" kvinojo in amarant in naredila še takšno različico tvojih ploščic (za poskusit lahko nabaviš v DM od Alnature takšne ploščice)...

    Malo za hec, malo za res: se moram bolj kot o ploščicah posvetovati z Ruth oz. njnih Rajetom o konzumiranju ocvirkov med treningom ;-)

    OdgovoriIzbriši