ponedeljek, 20. september 2010

BANANIN KRUH

A se spomnite sobtega deževnega in turobnega dne? Dan za lenarjenje in peko. Sama sem izbrala drugo in spekla bananin kruh. Ta recept sem imela že dolgo nagledan, pa nekako ni bilo priložnosti, da ga preizkusim.


BANANIN KRUH
rezina masla (cca. 1 cm), 1-1/2 šalice sladkorja, 1 vanili sladkor, 3 jajca, 1-1/2 šalice zdrobljenih zrelih banan, 4 šalice moke, 1 čajna žlička sode bikarbone, 1.5 čajne žličke pecilnega praška, 1-1/2 šalice kisle smetane

1. Vklopim pečico in jo segrejem na 200 stopinj.

2. Zmešam razstopljeno maslo in sladkor, dodam jajca in zmiksam. Dodam pretlačene banane in ponovno zmiksam.

3. Dodam moko, sodo in pecilni prašek, sestavine rahlo premešam in na koncu dodam še kislo smetano.

4. Maso vlijem v namaščen pekač in pečem približno 1 uro.

5. Kruh nekoliko ohladim, narežem na rezine in posrežem z maslom in marmelado.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar