četrtek, 16. september 2010

KOZAREC SREČE IN VESELJA


Rdeča, oranžna in rumena živila nas vsakodnevno preplavijo z energijo in nas poživijo, zelena, modra in purpurna pa ohladijo in pomirijo. Če venomer jemo hrano iste barve, naše telo očitno potrebuje neko sestavino v teh jedeh.
In kaj nam sporočajo rumena živila?

RUMENA ŽIVILA – SREČA IN VESELJE

Zlatorumena barva sonca je vir življenja. To je barva moči, oplemenitene z razumom, zato so ljudje z veliko rumene energije dojemljivi za nove zamisli in znajo zanje navdušiti tudi druge. So veseli, srečni in vsak dan pričakajo z navdušenjem in naklonjenostjo.

Zlata in rumena živila vlivajo dobro voljo ter spodbuden in vesel odnos do življenja. Ta barva tudi napaja živčni sistem in možgane, pomaga razvijati umske sposobnosti in utrjuje spomin. Bledo rumen kamilicni čaj tolaži in pomirja misli. Rumena energija tudi čisti jetra, žolčnik, trebušno slinavko in vranico. V ananasu in bananah je veliko hranilnih snovi, ki so nujne za nemoteno delovanje možganov in živcnega sistema. Ta živila tudi razvijajo spodbuden odnos do življenja.

ZLATA IN RUMENA ŽIVILA:
riž, indijski fižol, rumena leča, oreščki, semena hruške, banane, ananas, melona, grenivke, maslo, rumena rastlinska olja, temni med

Pa si privoščimo en takšen "rumen" napitek:

SADNI NAPITEK IZ DOMAČIH BRESKEV, JABOLK IN BANANE
domače breskve, jabolko in dve banani

Sadje očistim, narežem na kose in zmiksam. Natočim v kozarce in poskrbim za obilico dobre volje.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar