Ko takšen kozarček vzamem v roke, ga odpremo in marmelado namažem na rezino toplega kruha, je tistih prvih sto minut priprave že zdavnaj pozabljenih.
Okus je takooo poseben - edinstven.
MARMELADA IZ MUŠKATNE BUČE
muškatna buča (cca. 2 kg v očiščenem stanju), sladkor (količina po okusu), želin, ščepec cimeta, ščepec ingverja
Očiščeno meso narežem na kose, stresem v velik lonec, ter zamešam s sladkorjem, cimetom ingverjem in želinom.
Sestavine fajn zmešam, ter pustim kakšne pol ure, da se sladkor raztopi. Nato koščke sveže buče zmiksam.
Kuham kakšnih 20 - 30 minut. Medtem umijem kozarčke in pokrovčke, ter jih napolnim z marmelado. Pustim, čez noč, da se ohladi in zjutraj si že privoščim slasten zajtrk.
Če bo pa kaj ostalo, bodo dekorirani kozarčki tudi lepo novoletno darilo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar