torek, 28. september 2010

100 MINUT ZA BUČO

100 minut za kuhanje te odlične marmelade definitivno ni preveč v zameno za to, s čimer na koncu napolnim male lične kozarčke.

Ko takšen kozarček vzamem v roke, ga odpremo in marmelado namažem na rezino toplega kruha, je tistih prvih sto minut priprave že zdavnaj pozabljenih.

Okus je takooo poseben - edinstven.


MARMELADA IZ MUŠKATNE BUČE
muškatna buča (cca. 2 kg v očiščenem stanju), sladkor (količina po okusu), želin, ščepec cimeta, ščepec ingverja

Bučo razrežem, olupim in očistim.





Očiščeno meso narežem na kose, stresem v velik lonec, ter zamešam s sladkorjem, cimetom ingverjem in želinom.

Sestavine fajn zmešam, ter pustim kakšne pol ure, da se sladkor raztopi. Nato koščke sveže buče zmiksam.



Kuham kakšnih 20 - 30 minut. Medtem umijem kozarčke in pokrovčke, ter jih napolnim z marmelado. Pustim, čez noč, da se ohladi in zjutraj si že privoščim slasten zajtrk.



Če bo pa kaj ostalo, bodo dekorirani kozarčki tudi lepo novoletno darilo.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar