torek, 21. september 2010

SOČNO, HITRO, PARADAJZASTO

A ni fajn tale letni čas? Poln sadja in pisane zelenjave. Ko pridrviš zvečer domov, s polno glavo skrbi, brez ideje za kuhanje, ... na brzino oblečeš kratke hlače in se za kakšno urico odpraviš na tek. Da zbistriš glavo, urediš misli in spesniš kuhaski recept za slastno večerjo.

In, ko tako tuhtaš in tuhtaš, se spomniš, da neke strašne ideje spoloh niso potrebne. Le na domači vrt je potrebno stopiti, utrgati par dišečih paradižnikov, poiskati špagete in že je večerja gotova.

No, tako hitro res ne gre, dosti bolj počasi pa tudi ne:

TESTENINE Z DOMAČO PARADIŽNIKOVO OMAKO
čebula, paradižnik, žlička moke, česen, sol, poper, bazilika, timijan, sladka smetana

Čebulo očistim, jo narežem in popražim na olivnem olju.
Paradižnik umijem, očistim, narežem na kockice, ga stresem v ponev in skupaj s čebulo nekoliko popražim. Dodam žličko moke in začinim.
Sesekljam začimbe in česen, ter dodam omaki.
Omako kuham na rahlem ognju kakšnih 15 min. zatem dodam sladko smetano, še malo pokuham in jed je gotova.
Medtem, ko pripravljam omako v velikem loncu, v slani vodi skuham še špagete - al dente.

In ne pozabi! V tole omako lahko po želji dodaš piščančje meso, tuno, zelenjavo,...karkoli ti srce poželi. A včasih rada uživam v najosnovnejšem okusu. Saj, kot pravijo, najenostavnejše stvari so ponavadi najboljše, najlepše in najdražje.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objava komentarja