sobota, 18. september 2010

TELEČJI ZREZKI PO KRFSKO

Na otoku Krfu je to priljubljena jed za večerjo s povabljenim gosti. Najverjetneje izhaja iz beneške zgodovine otoka. Sofrito se odlično poda s krompirjevim pirejem ali s kuhanim mladim krompirjem.


TELEČJI ZREZKI PO KRFSKO
SOFRITO
tanki telečji zrezki, moka, olivno olje, majhna čebula, 3 česnovi stroki, 2-3 vejice
žajbla, kozarec belega vina, sok 1/2 limone, sesekljan peteršilj, sol, poper


1. Zrezke potresem s soljo in poprom, ter malo pomokam.
2. V veliki ponvi segrejem olivno olje, dodam zrezke in jih popečem, tako da dobijo svetlo rjavo barvo na obeh strane
h. Nato jih vzamem iz ponve in jih položim na krožnik.

3. Na olje, ki je ostalo v ponvi stresem čebulo narezano na kolobarje in jo prepražim, da postekleni. Potem zamešam sesekljan česen in žajbelj. Ko začne česen dišati primešam vino in limonin sok. Povečam ogenj in kuham ob nenehnem mešanju in strganju po dnu, s čimer raztopim morebitne usedline.




4. Dodam prepraženo meso ter zalijem z vodo. Solim in popram po okusu in na koncu dodam še svež peteršilj.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar