četrtek, 2. september 2010

ZELENO - RDEČE DOBROTE

Naj si še tako razbijam glavo in listam po receptih, končna ugotovitev je največkrat takšna: Najhitreje pripravljena jed, ki nas nasiti so testenine. Takšne ali drugačne. Rumene ali zelene. Mesne, sirne ali zelenjavne.

Iiii, kako fajn je kuhati, ko je sezona sveže zelenjave na vrhuncu! Izbira receptov je neomejena:

ŠPINAČNI REZANCI S POLIVKO IZ BUČK IN PARADIŽNIKA
špinačni rezanci, čebula, česen, malo moke, paradižnik, bučke, sol, poper, začimbe po okusu

Čebulo narežem in jo prepražim na olivnem olju. Dodam na koščke narezan paradižnik in na kolobarje narezane bučke, ter sestavine prepražim. Posujem z žličko moke, fajn premešam, ter zalijem z malo vode. Vode dam res malo, ker jo spustijo tudi paradižniki. Dodam sesekljan česen, sol, poper, timijan in košček hudega feferona.

Omako prelijem preko skuhanih špinačnih rezancev.





TAKOOOO PREPROSTO IN OKUSNO!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar