ponedeljek, 3. september 2012

ČE PIŠETE BLOG...

Če pišete blog, si sigurno želite veliko bralcev, prav tako si najverjetneje želite, da bo vsebina vašega bloga segla v deveto vas. Pravijo, da je med pisanjem bloga in bloganjem velika razlika. Kdor želi z blogom uspeti, mora blogati. Mnogi z blogom gradijo tudi mrežo povezav, ter potencialne kupce in naročnike prepričajo z svojo vsebino.
Vizija
Preden začnete blogati, morate imeti jasno vizijo o tem, kaj želite z bloganjem doseči. Lahko je to povečanje prepoznavnosti, povečanje prodaje ali le brezplačni nasveti za bralce bloga in veselje ob kreiranju vsakodnevnih zapisov. Mnogi v samo vizijo vključijo tudi ciljno publiko, ki jo želijo doseči in bloganje temu primerno prilagodijo.
Vsebina in popolnost
Nikoli ne pozabite na kvalitetno vsebino, ki jo objavljate na vašem blogu. Vedno, pri vsakem zapisu se potrudite, da bo vsebina koristna, predvsem pa berljivo napisana.
Da pa ne boste dajali slabega vtisa, nikoli ne objavite vsebine, ki ima slovnične napake. No, res je, da nam jo včasih lahko zagode tiskarki škrat, a če se to ponavlja, vas bralci ne bodo želeli več spremljati. In vaš namen bo izgubil pomen. Če želite, da blog obiskuje vedno več bralcev, poskrbite, da bo vsebina pravilno napisana in servirana na način, ki vaše potencialne bralce zanima.
Naslov in fotografije
Najbolj vitalni del vsake objave je vsekakor naslov. Le ta mora biti zanimiv in atraktiven, tako, da bo potencialnega bralca pritegnil oziroma "vsrkal" v vsebino. 
Pomembni del objave predstavljajo tudi fotografije, saj razbijejo monotonijo besedila, poživijo objavo in ji vdihnejo barvitost in dinamičnost.
Pokvarjene povezave
Obiskovalci vašega bloga ne bodo prav nič veseli in zadovoljni, če boste delili povezavo, ki je pokvarjena. Zatorej – preden objavite svoj prispevek kliknite na gumb predogled in preverite ali vse povezave pravilno delujejo, ter vas pripeljejo do željene strani.
Povezovanje
Popularni blogi se vedno lahko pohvalijo s polno košaro bralcev, ki redno spremljajo vsako novo objavo. Med pisci in bralci zato lahko pride tudi bolj osebnega stika, saj bralec pusti svoj komentar, bloger mu odpiše, in tako se lahko razvije prav simpatična debata, ki lahko vodi tudi v prijateljski odnos.
Bralec je tudi tisti, ki odda svojo konstruktivno kritiko in tako blogerju omogoči, da na podlagi opaženega, svoje blog pisanje tudi spremeni. In ga naredi boljšega. Zato je vsakič, ko prebere kakšen blog zapis, priporočljivo, da oddate svoj komentar. Za nas pisce, je to največja nagrada, ki nam jo občinstvo lahko da. In verjemite,zaradi bralcev smo lahko še boljši! Naj vas ne bo strah, povedati svoje mnenje, tudi če se z napisanim ne strinjate. Vsako mnenje je dobrodošlo, tudi, če je je negativno – le da je konstruktivno!
TO JE TO! Sedaj pa,...dajte!...pišite!







Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Se pofočkam med bralci tega bloga, ki ima točno tako vsebino, kot me zanima: rekreacija in zdrava kuharija ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta blog je eden mojih ljubših in ga redno spremljam, sedaj bo že leto dni. Tudi meni odgovarja tako po vsebini kot obliki, najbolj pa po pozitivni energiji, ki veje skozenj in to pri vseh temah, ki se jih loteva. Kar je še kako pomembno v današnjih časih!

    Lp/Su

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti si s svojim blogom vsekakor privabila in pritegnila goro bralcev, ki z veseljem pričakujemo vsako novo objavo!

    OdgovoriIzbriši