sobota, 22. september 2012

POSLADKAJMO SE

Zbudili smo se v prelepo sobotno jutro. Na nebu je par oblačkov in jesensko jutranje sonce. Mnogi boste dan preživeli v naravi. Sama bom po dolgem času vikend preživela doma, uredila vrt, zalila rože, oprala perilo in postorila ostale nujne gospodinjske aktivnosti. Oooo, seveda bom dan izkoristila tudi za tek. Bliža se sklepna faza treningov za maraton, ki me čaka konec oktobra, zato imam danes na planu kratek 40 minutni raztek, jutri pa dooolgi tek. 36 km, na izi.

A preden to vse postorim, bom poskrbela še za posladek, ki nas bo čakal po kosilu. To bo bučni kolač, ki smo si ga privoščili že pred par dnevi, ko smo imeli pravo bučno pojedino (bučno juhico in bučne polpete). Tako sem ga pripravila:


ZDROBOV BUČNI KOLAČ

Sestavine:

  • 1 šalica pšeničnega zdroba
  • 1 šalica sladkorja
  • 1 šalica mletih orehov
  • 1 šalica mleka
  • 1/2 šalice olja
  • 2 žlici ržene moke
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanili sladkor
  • naribana buča


Vse sestavine zmiksam in maso vlijem v namaščen pekač. Pekač postavim v segreto pečico in pečem približno eno uro pri 180 stopinjah.

Nastane takšen okusen, sočen zalogajček.








Print Friendly and PDF

7 komentarjev:

  1. + 2 jajci ;)

    Jutri pečem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za še en uporaben recept :) Koliko naribane buče pa paše sem noter? Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem dala noter polovičko buče (na sliki)premera približno 15 cm.

      Izbriši