četrtek, 13. september 2012

PRIPRAVLJAM VEČERJO


Takšna ali drugočna skleda solate je skoraj nepogrešljiv del vsakodnevnega kosila. Mnogokrat pa si jo pripravimo kot samostojen obrok. Pri nas so salatni večerni obroki stalnica. Zdravi so, pa še hitro so gotovi, kar šteje največ.  V solato lahko dodajamo različne dodatke, s čimer pripravimo zanimiv in hranljiv obrok.

 
Ker je navrtu še kar nekaj paradižnika in tudi kakšna paprika se najde, peteršilja imamo pa za stran metat, smo si privoščili takšen okusni obrok. No, v bistvu je bila to večerja za "ta stara dva". Jernej tega ne mara, Matije pa tako ali tako ni doma.

 
PARADIŽNIKOVA SOLATA Z DODATKI

Sestavine:
 • paradižnik
 • paprika
 • čebula
 • feta sir
 • peteršilj
 • bazilika

Skledo sveže solate pripravim tako, da očistim in narežem vse sestavine. Solato izdatno začinim z bučnim oljem, dodam sol in kis ter zmešam. To je to.
 KAJ PA VI NAJRAJE JESTE ZA VEČERJO?
 
 
Print Friendly and PDF

8 komentarjev:

 1. Zdrava vecerja...tudi pri nas v daljni australiji.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Oooo, me prav veseli, da smo povezani tudi z Avstralijo.

   Izbriši
 2. Pri nas imamo okoli 2. ure kosilo, tako da nekateri imajo za večerjo kar je ostalo od kosila, midva z možem pa spijeva doma pripravljen kefir, mož poleg še kos doma pečenega kruha.
  Kar redno prebiram vaš blog do katerega sem prišla preko recepta za skutino torto. Lep pzdrav, Majda

  OdgovoriIzbriši
 3. Midva z možem sva imela včeraj skoraj isto večerjo - le da je bil namesto fete noti "navaden" - tisti pač, ki je bil v hladilniku ter še zadnje kumare z domačega vrta ;) Zraven pa kos domačega pirinega kruha.

  OdgovoriIzbriši
 4. Fino! Očitno se nas kar nekaj zdravo in domače prehranjuje!

  Kar tako naprej!

  OdgovoriIzbriši
 5. Meni je tale solata čez vse dobra! In jo delam poleti nonstop. Domačega paradižnika imamo še ogromno. Na srečo!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Srečneži! Naši paradajzi pa so bili letos bolj hudomušni. Najprej niso hoteli zoreti, sedaj ko pa zorijo jih je pa bolj malo.

   Izbriši