BAKLAVA
Sestavine:
- 500 g mlečenega testa
- 40 dag naribanih orehov
- 8 dag rozin
- malo muškatnega oreška
- 30 dag rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 5 dcl vode
- vrečka vanilijevega sladkorja
- sok ene limone
- 10 dag kokosovega masla za premaz
Liste vlečenega tasta prerežem na polovico, tako da dovim liste približne velikosti pekača.
Dno pekača namažem z maslom in nanj položim drug preko drugega 3 liste, pri čemer vsakega prej premažem z maslom.
Testo prekrijem z orehovim nadevom in nato z listom testa, ki ga premažem z maslom. Plasti iz nadeva in enega lista testa ponavljam tako dolgo, dokler ne porabim nadeva. Pazim, da tako kot sem pričela tudi zaključim - s tremi z maslom premazanimi listi testa.
Baklavo z ostrim nožem razrežem na kvadrate velikosti 5x5 cm, vsak kvadrat pa še diagonalno, tako da dobim trikotnike.
Površino premažem s preostalim maslom in baklavo spečem. Pečem jo približno pol ure do lepe zlato rjave barve.
Testo prekrijem z orehovim nadevom in nato z listom testa, ki ga premažem z maslom. Plasti iz nadeva in enega lista testa ponavljam tako dolgo, dokler ne porabim nadeva. Pazim, da tako kot sem pričela tudi zaključim - s tremi z maslom premazanimi listi testa.
Baklavo z ostrim nožem razrežem na kvadrate velikosti 5x5 cm, vsak kvadrat pa še diagonalno, tako da dobim trikotnike.
Površino premažem s preostalim maslom in baklavo spečem. Pečem jo približno pol ure do lepe zlato rjave barve.
Pečeno baklavo takoj prelijem z ohlajenim sladkornim sirupom in počakam dve do tri ure, da se popolnoma prepoji.
Ni komentarjev:
Objavite komentar